Wonden

Acute versus chronische wonden

Een acute wonde is meestal na 14 dagen genezen. Heelt de wonde door onderliggende factoren niet, dan gaat het om een chronische wonde.

Wondcentrum Kempen Wonden 1
Wondcentrum Kempen Wonden 2

Acute versus chronische wonden

Een huidbeschadiging kan ontstaan door verschillende oorzaken. Een traumatische wonde is acuut en meestal na 14 dagen genezen. Maar soms heelt de wonde door onderliggende factoren niet. Een chronische wonde kan je kwaliteit van leven sterk beïnvloeden, vooral wanneer je elke dag wordt geconfronteerd met het ongemak en de eventuele pijn die aanwezig is.

In het wondcentrum bieden wij een uitgebreide wondverzorging aan op een aangename manier.

Heeft je wonde verzorging nodig?

Maak een afspraak
Wondcentrum Kempen Wonden 1 Wondcentrum Kempen Wonden 2

Behandeling

 

Geeft het verband of de behandeling weinig resultaat en heb je al veel verbanden aangekocht dan is het tijd voor meer aandacht en kwaliteit.  Gespecialiseerd wondadvies is dus essentieel. Hoe sneller de wonde correct wordt verzorgd, hoe beter het vooruitzicht. Wij zorgen ervoor dat je acute wonde niet chronisch wordt.

Samen in overleg met je huisarts of arts-specialist gaan we een behandeling opstarten en ook opvolgen. Druktherapie, vacuümtherapie en een behandeling met geconcentreerde groeifactoren (L-PRF) zijn specifieke behandelingen die enige ervaring en kennis vereisen. 

Jouw huid verdient meer aandacht! Kies voor een professionele wondverzorging