Over ons

Expert in de wondzorg

Drijvende kracht achter Wondcentrum Kempen is Sabine Keuppens, wondconsulent met meer dan 30 jaar ervaring in het ziekenhuis:

“Wondzorg is mijn passie, mijn job en mijn hobby. Een doorgedreven fascinatie voor wonden die begon tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige aan het HIVSET. Later bouwde ik mijn wondexpertise in de praktijk verder op. In AZ-Turnhout richtte ik een werkgroep wondzorg op en gaf wondadviezen op de verschillende verpleegafdelingen. Onder toezicht van een arts bouwde ik een ambulante wondconsultatie uit. Na het volgen van een postgraduaat Wondzorg wilde ik me volledig focussen op wondgenezing. 

De kwaliteit van wondzorg steeg, maar toch vonden nog te weinig mensen hun weg naar onze consultatie. En dat is waarom ik met Wondcentrum Kempen begon. Een toegankelijk en multidisciplinair centrum met een duidelijk doel voor ogen: elke wonde sluiten en liefst zo snel mogelijk. Professioneel en doeltreffend.”

 

Vertel me je wondverhaal

Professioneel advies op maat van de wonde

Elke huidbeschadiging is anders – uitgebreid de tijd nemen om je wonde te verzorgen, daar maakt Wondcentrum Kempen het verschil. Ook al zijn sommige wonden helaas niet meer te genezen. Dan focussen we ons vooral op comfort en levenskwaliteit: Zit het verband goed? Kleeft het niet in? Kan je makkelijk bewegen? Of heb je misschien pijn? Onze wondconsulente neemt de tijd voor je wondverhaal.

Voor elke wonde het juiste verband – kennis van het uitgebreide aanbod van verbanden is essentieel. Jaarlijks bezoeken we congressen waar verbandfirma’s hun nieuwe verbandmateriaal en technologieën tonen. Elke keer weer een leerrijke dag. Net zoals de netwerkevents met andere wondspecialisten. Ervaringen delen, problemen bespreken en informatie uitwisselen. Alles om onze expertise verder aan te scherpen.

Onze wondconsulente Sabine in een notendop

  • Bachelor Verpleegkunde
  • Postgraduaat Wondzorg
  • Gastdocent Wondzorg
  • Mede-oprichtster Kempisch overlegplatforum voor woonzorgcentraverpleegkundigen
  • Oprichtster Wondcentrum Kempen
  • Gespecialiseerde voetverzorgster

Jouw huid verdient de nodige aandacht. Kies voor een professionele wondverzorging