Veelgestelde vragen

Op elke wondvraag een antwoord

Heb je vragen over onze wondzorg? Stel ze gerust via mail of telefoon. Of misschien vind je de antwoorden hieronder.

Het woonzorgcentrum krijgt per bewoner een vast forfaitair bedrag van het ziekenfonds. Hierdoor heb je geen recht op een extra terugbetaling voor de wondbehandeling uitgevoerd door een wondconsulent. De bewoner dient het volledige bedrag zelf te betalen.

Een wondconsulent is een expert in wondzorg. Ondertussen gebruikt het wondcentrum het nomenclatuurnummer " Bezoek van een referentieverpleegkundige wondzorg". Je kan maximaal 10 keer wondadvies vragen voor eenzelfde wonde met een totaal van max 20 keer per jaar. 

In het wondcentrum geven wij wondadvies. We starten de wondbehandeling op en zo nodig geven we je een extra verband mee voor de volgende dag. Je mag zelf beslissen waar je de verbanden verder gaat aankopen. 

Ja, maar enkel voor chronische wonden. Je huisarts schrijft een voorschrift voor de verbanden en vult de aanvraag voor terugbetaling in. Bezorg het ingevulde formulier daarna aan je ziekenfonds. Na de goedkeuring krijg je bij je plaatselijke apotheek met het voorschrift 20% korting op 1 doos verband. Het is voordeliger om kompressen te laten voorschrijven per 3 dozen. De 3 dozen hoef je niet in 1 keer aan te kopen bij je apotheek.

Voor wie? Welke verbanden? Aanvraagformulier Derdebetalersregeling Machtiging voor apotheek

Je huisarts zal zorgen voor de nodige voorschriften. Ook een attest van arbeidsongeschiktheid vraag je best aan je arts.

Kleine acute wonden verzorg je makkelijk zelf op basis van de instructies van onze wondconsulente. Je krijgt alle informatie mee naar huis na je consultatie. Chronische en complexe wonden daarentegen vragen een goede observatie en behandeling door een ervaren thuisverpleegkundige. De wondconsulente geeft het wondadvies door aan elke zorgverlener zodat iedereen mee kan volgen.

Jouw huid verdient de nodige aandacht. Kies voor een professionele wondverzorging