Veelgestelde vragen

Op elke wondvraag een antwoord

Heb je vragen over onze wondzorg? Stel ze gerust via mail of telefoon. Of misschien vind je de antwoorden hieronder.

Dat is afhankelijk van je wondprobleem. Hoe vlotter de wondgenezing verloopt, hoe minder advies er nodig is.

Een wondconsulent is een expert in wondzorg. Voorlopig betaalt je ziekenfonds de behandeling nog niet terug. Informeer bij je persoonlijke verzekeraar of hij je verder kan helpen.

Je kiest zelf waar je je verbanden koopt. In het Wondcentrum geven wij advies voor de juiste verbandkeuze. Daarna starten we de behandeling op en zo nodig geven we je een extra verband mee voor de volgende dag.

Ja, maar enkel voor chronische wonden. Je huisarts vult de aanvraag voor terugbetaling in. Bezorg het ingevulde formulier daarna aan je ziekenfonds. Je plaatselijke apotheek geeft je vervolgens per voorschrift 20% korting op 1 doos verband. Het is aangeraden om kompressen te laten voorschrijven per 3 dozen, op die manier bespaar je geld. De 3 dozen hoef je niet in 1 keer aan te kopen bij je apotheek.

Voor wie? Welke verbanden? Aanvraagformulier Derdebetalersregeling Machtiging voor apotheek

Nee, zij is daar niet voor bevoegd. Je huisarts maakt voor jou de nodige voorschriften in orde, zowel voor verbanden als voor thuisverpleging. Ook een attest van arbeidsongeschiktheid vraag je best aan je arts.

Kleine acute wonden verzorg je makkelijk zelf op basis van de instructies van onze wondconsulente. Je krijgt alle informatie mee naar huis na je consultatie. Chronische en complexe wonden daarentegen vragen een goede observatie en behandeling door een ervaren thuisverpleegkundige. De wondconsulente geeft het wondadvies door aan elke zorgverlener zodat iedereen kan meevolgen.

Jouw huid verdient de nodige aandacht. Kies voor een professionele wondverzorging